lauantai 16. maaliskuuta 2013

Current issues in stuttering research and practice: "distance" speech therapy

Ratnerin ja Tetnowskin (2006) teos käsittelee änkytyksen uusimpia tutkimustuloksia sekä kliinisen työn toimintatapoja. Teoksen 9. osassa "Technical Support for Stuttering Treatment" (Bakker) mainitsee ohimennen myös etänä toteutettavan änkytysterapian tulevaisuuden menetelmänä. 

Bakker kirjoittaa (vapaa käännös englanninkielestä): "Toinen verrattain uusi tapa hyödyntää teknologiaa kliinisessä työssä on "etänä" toteutettava puheterapia. Etämenetelmässä voidaan hyödyntää muun muassa reaaliaikaista (satelliitti) videoyhteyttä, puhelinta tai internettiin liitettyjä tietokoneita.

Valitettavasti Bakker ei laajemmin avaa sitä, millaisia tutkimuksia änkytyksen etäkuntoutuksesta on jo tehty tai miten menetelmää käytetään nykyisellään kliinisessä työssä. Mikäli olet kuitenkin kiinnostunut lukemaan lisää, muun muassa Google Scholar (hakusanoina "stuttering" ja "telepractice") tarjoaa hyvin tietoa aihepiirin tutkimuksista. Etäpuheterapiaa änkytyksen kuntoutuksessa on tutkittu verrattain paljon, mutta puhtaasti sokelluksen etäkuntoutuksesta en ole vielä löytänyt tutkimusta. 

Google Scholarin tietojen lisäksi voit lukea opintoihini liittyen kirjoittamani esseen änkytyksen etäpuheterapiasta. PDF-muotoisena ladattavan esseen löydät "Etäpuheterapia?"-linkin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti