lauantai 9. maaliskuuta 2013

Terapiamateriaali etäpuheterapiassa

Graduni edetessä ja artikulaatiokuntoutuksen pikkuhiljaa hahmottuessa olen hiljattain pohtinut paljon terapiamateriaaleihin liittyviä kysymyksiä. Materiaalin käyttöä oppii helposti vasta itse etäterapiatilaiden kautta, mutta kun alkaa aktiivisesti muistaa etäpuheterapiaan liittyviä lainalaisuuksia, on materiaalin suunnittelu helpompaa. Perinteistä terapiamateriaalia voidaan käyttää sellaisenaan nostamalla se pystyasentoon. Kuvien koko kannattaa huomioida suhteessa vastaanottavan tahon kameraan ja ruudun kokoon. Perinteisen materiaalin lisäksi aion myös graduni kuntoutusjaksolla käyttää dokumenttikameran avulla sähköistä materiaalia. Vasemmalla muutamia kuvia materiaalipohdinnoistani.

Lisäksi alla vertailun vuoksi kuva siitä, millaisten - ehkä hieman yllättävienkin - asioiden eteen saattaa etäpuheterapian kanssa aluksi joutua. Ikkunasta tulevan luonnonvalon heijastuksen kanssa jouduin ensimmäistä kertaa tekemisiin käyttäessäni kiiltäväpintaista NOT-S-kuvastoa etäarvioinnissa. Asia on kuitenkin helposti korjattavissa kääntämällä materiaalin kulmaa suhteessa valoon.

Toivottavasti etäkuntoutusjakson jälkeen minullakin on varastossa yksi jos toinen etäkuntoutukseen jatkossakin soveltuva oma materiaalipaketti!

Aurinkoista lauantaita blogini lukijoilleni!

Kuvat sinitarralla/teipillä.


Magneettikirjaimet.Hyvin näkyvä materiaali.
Valon aiheuttama heijastus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti